Pages

Sunday, October 20, 2013

tips no 2 : cara jimat duit versi aku

assalamualaikum...

dan kini aku datang lagi dengan tips menjimat kan duit..
jeng..jeng...jeng....!

okeh..siap sedia dengan buku nota anda..bulatkan mata betul2 untuk membaca..tenangkan fikiran..tarik nafasss..hemmbuss...tariiikk nafaasss..hembuuusss...

okeh...jom mulakan...

untuk sarapan lagi, macam biasa..sarapan yang simple lagi mudahh..cuma sediakan air panas, cawan dan milo paket 3 in 1..wakakaka... =D sila lah bancuh air milo anda sesedap yang mungkin..

hal ini kerana, untuk memastikan kandungan dan khasiat milo tersebut bertahan sehingga di petang dan petang hari...

kemudian, untuk makan tengahari..kali ini kita cuba untuk tidak tidur.. maka dengan penuh semangat, carilah majalah atau buku  atau komik untuk dijadikan bahan bacaan sehingga lewat petang..
 tak lupa juga diselitkan dengan makanan ringan yang ada..boleh lah selongkar almari makanan / dapur/ atas meja segala jajan, makanan ringan yang ada..cari sampai jumpaaa! hahahaha =P

seterusnya, memang confirm mingpem korang akan berasa cepat lapar dari biasa..almaklumlah tengahari tak dapat makanan berat..jadi, selepas asar tuh, boleh lah menjejak kan kaki ke kedai mamak/ gerai tepi jalan....menu untuk makan petang sekaligus makan malam ini ialah.....

roti kosong dua keping..! tambah dengan kuah yang banyak...ataupon roti canai banjir!

fuhhhh..terbaeklah...makan sampai muak! hahaha


okeh..seterusnya..berdoa kepada Allah supaya perut itu dapat bertahan lapar dan dahaga sehingga esok hari pula...ngehngehngeh...

ok.jom tido. daaa~




katahatiku 1: fuhhh...tak sangka aku kreatif jugak dalam hal jimat menjimatkan duit nih..hahahaha..
katahatiku 2: jangan risau. segala tips ini telah aku praktik kan terlebih dahulu sebelum berkongsi dengan kalian semua..dijamin selamaat...ngeee  +_+

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...