Pages

Saturday, June 29, 2013

datang lagi...

Assalamualaikum..

Ini kali kedua..Kedatangan yang secara tiba-tiba..dan hanya sekejap..rindu pada nya memang aku tak dapat nafikan..tapi biarlah..beliau jauh di seberang sana..

Ya,aku merindui kamo, kakak..
Semoga berjaya dengan cemerlang di sana. Membawa balik kejayaan yang akan mengukir senyuman orang lain.

Cepat lah pulang ke negara kecil ini..
Dan aku merindui kamo.

Ipoh,Perak.



Katahatiku : terus buKa mukabumu, hantar Pesanan pada nya.
"Assalam. Akak, bila balik Malaysia.. ?

Sunday, June 23, 2013

bos..aku..dan pesanan ringkas

Bismillahhirrahmanirrahim...

Jumaat..petang..dalam pejabat...

Sedang sibuk buat buat sibuk..seperti ke depan..ke belakang..masuk tempat bos..belek belek kertas atas meja..duuk bersembang dengan muka serious dengan chef, mengadap screen komputer sambil buka tutup file tanpa hala tuju...dan banyak lagi..( tak mampu aku senaraikan semua nya..hahaha)

Telefon aku bergetar getar.. Satu pesanan ringkas masuk..

Bos : ada sesapa cari saya ?
Aku : ada..kak A(bukan nama sebenar)..haha
Bos : ooo..memain ea..
Aku : hahaha..gurau gurau je.. :-D
Bos : ok laa, tengah tunggu giliran ni.
Aku : ok.:-)


Okeh.itu je nak cerita..hahaha..mesti tak faham kan..kan..hahaha

Cerita ini mengenai aku dan bos..hanya kami berdua saje yang faham.

Sekadar kenangan aku.mungkin satu hari bos aku pon baca post ini..(ermm..perasan jela cik kak oiii)


Tu je nak cerita.
Daaaaa~


Saturday, June 22, 2013

kl-perak-kl


Assalamualaikum....

Ipoh mali...Ipoh mali..heee.
Alhamdulillah..sampaii jua kaki aku di Perak..


Saturday, June 1, 2013

ini bulan jun..!

Assalamualaikum..

Alhamdu lillah..
Syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurnia Nya dan berkat junjungan besar Nabi Muhammad SAW,hikmah dann karamah ibu dan bapa, kita masih di beru peluang untuk bernafas di muka bumi ini..

Alhamdulillah..

Dah lama tak menjenguk alam maya ini.
Dek kesibukan( erkk..sibuk sangat ke..alasan..alasan..haHaha =.=" )

Kini sudah bulan Jun...maksud nya sudah 3 bulan aku menetap di bandaraya ini..


Banyak yang telah berlaku..suka duka..pahit manis..asam garam kehidupan..lagi lagi untuk aku yang pertama kali bekerja..
Pengalaman pertama alam pekerjaan, walaupon hanya berpraktikal..huhuu..
Sekarang dah bileh menghitung masa untuk mengakhiri zaman praktikal ini..

Bila ada dengar sahabat yamg bernasib baik di tawar kan untuk terus bekerja di tempat praktikal mereka, muncul rasa cemburu. Iya, sekurang kurang nya mereka tidak perlu gusar akan pekerjaan selepas konvo nanti..berbeza dengan aku..

Entah la...
 Berusaha...jangan putus asa..dan yakin dengan Allah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...