Pages

Saturday, June 30, 2012

kite cam ni ker??

assalamualaikum

jom baca...
dan
renungkan.


 dah habis baca?

 amacam..?
kita macam ni ker?
betol ke apa yang di tulis kat atas tu..
hmmmmmm..

renung2 kan..

 



Friday, June 29, 2012

apa-apa pon...

assalamualaikum.




katahatiku 1: mood baca jurnal..sambil layan youtube..sambil dengar hot fm online..sambil ber'mukabuku'..
katahatiku 2: ermmm..agak2 siap tak kerja aku malam ni...? adesss..=.=" hahhaha

Tuesday, June 26, 2012

hebat kan..?? @.@

bismillahirrahmanirrahim.



Subhanallah!
 

La Jonction, Geneva, Switzerland

 
Allah SWT berfirman yang bermaksud:
“Ia biarkan air dua laut (yang masin dan yang tawar) mengalir, sedang keduanya pula bertemu. Di antara keduanya ada penyekat yang memisahkannya, masing-masing tidak melampaui sempadannya.”
(surah Ar-Rahman : ayat 19-20)

Subhanallah!

katahatiku 1: antara tanda2 kebesaran Allah..lihat lah dunia ini dengan sebaik-baiknya. =)
katahatiku 2: hurmm..sakit belakang..sakit pinggang..adess..dugaan dugaan..

Monday, June 25, 2012

bola bakul kami...

bismillahirrahmanirrahim..


kehuey
aku
peggy
fiona
wei ping
sally
dila
ain

dan 

ini pasukan kami.

hari ini akan traning secara rasmi.

kul 11 pagi.

bersiap sedia untuk membuli !

we are the strongest!

oyeahhhh!!

katahatiku 1:  masih menunggu 4 orang lagi untuk melengkapkan pasukan kami.
katahatiku 2: masih cuba mengenali sesama sendiri.

Sunday, June 24, 2012

k0s0ng..

assalamualaikum


jom layan lagu ini pula..

Kosong - Najwa Latif


Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu,
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong 2x

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong 2x

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong .. kosong..
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

kosong.. kosong..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong 2x

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong 2x

Friday, June 22, 2012

10 orang muda yang terkaya di dunia..!

bismillahirrahmanirrahim

kali ini enti akan di update dalam bahasa inggeris.
letak siap2 kamus kat sebelah ea..
hahaha



Four of the world's youngest billionaires are connected to Facebook; two are the sons of the late Lebanese Prime Minister Rafic Hariri; one is a woman. Here's how the 10 youngest billionaires, as ranked by the indexing website PeekYou.com, made their fortunes. 
                                                     1. Mark Zuckerberg 
Photo: GettyZuckerberg, 28, launched Facebook from his college dorm room and grew it into one of the world's most successful businesses. While his wealth has taken a big hit following Facebook's disappointing IPO, he's still worth close to $15 billion, according to public estimates.


                                                               2. Sean Parker

 
Photo: APThe co-founder of Napster (and first president of Facebook) has more than $2 billion to his name. Parker, 32, served as a mentor to Zuckerberg and famously urged him to drop the "the" in the original version of Facebook's name. He was also an early investor in Spotify, the music sharing company.

                                                      3. Eduardo Saverin
 
Photo: GettyThis co-founder of Facebook, now worth an estimated $2 billion, had to fight for that title: He sued Facebook and later agreed to a settlement, as depicted in the movie The Social Network. Saverin, 30, who grew up in a wealthy family, has a reputation for enjoying the good life and racking up large bar tabs.


 

4. Dustin Moskovitz
 
Photo: APMoskovitz, 28, also knew Zuckerberg from college and worked on Facebook in its early stages. He has since left Facebook to pursue a new start-up, along with charitable work. Forbes estimates his net worth at around $3.5 billion.






                                                      5. Scott Duncan

Scott Duncan, now in his late twenties, made billions the old-fashioned way; he inherited it from his late father, who started an energy pipeline company. He is worth an estimated $4 billion and maintains a limited online presence.



                                 6. Fahd Hariri
 
Hariri brothers, from left: Ayman, Saad and Fahd (Photo: AP)Now living in Paris, this married 31-year-old and son of the late Lebanese Prime Minister Rafic Hariri works in real estate and holds an architecture degree. He is worth just over $1 billion and pops up frequently on the international social scene.


                                                             7. Robert Pera
Pera, a former Apple engineer now in his mid-thirties, founded Ubiquiti Networks, which makes wireless gear. He reportedly still enjoys living frugally, despite the fact that he's worth over $1 billion.


                                  8. Ayman Hariri
 
Like his brother (#6), Ayman Hariri, who's in his mid-thirties, has an international pedigree: He earned his undergrad degree in the United States, at Georgetown University, and now works in real estate while living in Saudi Arabia.



                            9. Yang Huiyan
 Young richest Billionaire: Yang Huiyan
The only woman on the list, Yang Huiyan, who's in her early thirties, gained her billions when her father transferred much of his own wealth to her in 2005. (Her father, a self-made man, started Country Garden, a successful Chinese high-end real estate company.)


                     10. Albert Von Thurn Und Taxis
 
Photo: GettyThis German prince, 28, attended school in Italy and Scotland before returning to his home country. He enjoys race-car driving as well as local energy projects.


katahatiku 1: sumber daripada yahoo dan google.
katahatiku 2: perghhh!! muda2 dah kaya..kayo jang..kayo eh ekau sumo..aden bilo lagi..? hohoh =.="
katahatiku 3: kejarlah kekayaan duniawi sama banyak dengan kekayaan di akhirat nanti. >_<

kembali..!

assalamualaikum


oyeahhhh!! 
kini aku kembali lagi..
hahaha

setelah sekian menyepi.beradu di teratak tercinta..
dan kini aku tiba semula di sini..
universiti malaysia pahang.

terlampau banyak yang entri yang tertangguh ni.
dan 
hari ini cam tak da mood nak update.
nanti2 lah.

sekian
hahhaha.
=D

daaaa


katahatiku 1: owhhh..tiap2 petang letih kena lari sampai semput..traning..traning...traning..


Wednesday, June 13, 2012

akhirnya..pertama kali.

bismillahirrahmanirrahim.

alhamdu lillah
 
 
 
setelah sekian lama menunggu..
setelah sekian lame berteka teki..
dan 
setelah sekian lame mengidam 
eskrem dari dia..

dan 


akhirnya..

tengahari
12 Jun 2012
sebelah inashoppe


kami berjumpa
pertama kali
dan 
kali terakhir untuk sem ini..

insyaAllah, kita jumpa lagi lau di izinkan Ilahi.
harapan ku..
semoga engkau berjaya di sana.
 
terima kasih 
atuk!
 
(^.^)


katahatiku 1: hehehehe. =)
katahatiku 2: jaga diri baek2 di sana.

Sunday, June 10, 2012

blaja..?? haha

assalamualaikum.

oyeahhh!!
akhirnya dapat kembali mood nak mengepos entri baru..
sekarang ni kampus ak masih lagi dalam mood minggu peperiksaan.
bermula dari 4 Jun sampai 15 Jun ni..
 
dan aku punye subjek dah 3 habis..tinggal lagi 1 kertas..
Change Management pada 13 Jun ni..
 
memandangkan jarak yang agak lama untuk last paper, 
 
jom layan game dulu.
haha
 
 game tembak2 sahaja di benarkan.
( *-* )

counter strike

akhirnye tercapai gak hajat di hati nak main secara pro permainan ni..biasa nya asyik tengok orang lain je main.sekarang, aku pon dah pandai laa..
hehe..
so, ade berani nak lawan??
*opsss..terbelagak plak..baru jer pandai sikit2..huhu*

air strike
permainan ni pon best jugak..main tembak2 masuk tempat orang..tapi guna helikopter atau kapal terbang atau pon jet.. kata pon "air strike. jadi segala pon mesti yang tebang2 aje dibenarkan..
hahaha


katahatiku 1: orang belajar nak masuk exam, aku belajar main game..hahaha..=.="
katahatiku 2: ribuan terima kasih kepada Izzah yang sudi ajar main Conter Strike tu..heheh..Best3!!
katahatiku 3: layaaannnn~

Saturday, June 9, 2012

cite pasal Atuk! :D

assalamualaikum
alkisahh...
pada suatu hari,
terjadilah perbualan antara di antara 2 orang ini

dan secara rasmi nya, aku akan dapat 10 eskerm  
aiskrim apabila seorang atuk gagal menunaikan janjinya..

haha
 eskrem..eskremmm..eskremmm!!
10 eksremm!

nak eskrem macam ini 



lau tak dapat, macam ini pon boleh..
hihihi

kalau tak ada jugak..nak macam ini laa..nak macam ini pon bolehh..
haha..

sekian.

atuk..?? 
siapa atukk??
kenapa nama atuk..?
macam mana kenal atukk..?
tua sangat ker atuk ini??

akan bersambung......

katahatiku 1: menunggu kemunculan atuk di alam maya ini..haha (-.-)
katahatiku 2: nak ekrem..nak eskremm.. haha

Wednesday, June 6, 2012

senyum..tak perlu kata apa2..

assalamualaikum

tadaaaaa...!!!!
boleh praktis wat emo yang dah macam2 ni.
hehehehe
(*-*)


Tuesday, June 5, 2012

baca dan fahami. =)

bismillahirrahmanirrahim..

jom baca dan hayati..


http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/206172_400577746652612_162607237116332_1150288_955206234_n.jpg


katahatiku 1: renung2 kan bersama. =)

Monday, June 4, 2012

tiba masanya...!

assalamualaikum


dan sudah tiba masanya..!
 
kepada rakan2 seperjuangan..
geng ahli silat cekak malaysia UMP,
rakan2 kelas Project Management (PM)
rakan2 sebilik c130106,
rakan2 study group, Masni dan Dayah,
sahabat kembar ku, Wanie
 
dan juga kepada semua warga Universiti Malaysia Pahang
yang secara rasminya menduduki peperiksaan bermula nya pada hari ini sehingga 15hb Jun





katahatiku 1: dan tak lupa juga kepada rakan karib di UniMap, KUPT! gud luck tooo!!
katahatiku 2: yakin..! yakin..! dan yakin..!!!

Sunday, June 3, 2012

kuatlah..!!

bismillahirrahmanirrahim

Laa Tahzan, innallaha ma'ana...

kuatlah hai hati
ingat lah siapa pencipta mu
ingat lah siapa pemilik mutlak mu
sesungguhnya Dia sentiasa bersama mu...

Berkata Imam Syafie " Rahmat Allah lebih aku harap daripada amalan yang aku lakukan"....
pulanglah..
kembalilah..

 

katahatiku 1: sumber dari mukabuku
katahatiku2 : perjuangan ku sudah hampir! esok start final exam..semoga Allah mempermudahkan urusan ku. Aminnn..

pesanan ituu

assalamualaikum

senyummm!
seeenyuummm..!

senyum tak perlu kata apa-apa..
senyum!
 ngeee*sambil nampak gigi*
^__^

haha..

okeh..setelah mentelaah buku sekian lama sejam aje pon..haha, mata pon da nak malap2 je kan..
saje nak suruh senyum pagi2 buta ini..
senyum kan satu sedekah.
orang kata lau kita suka senyum, boleh buat kita awet muda.
jadi aku pon ingin tolong korang *sesiapa yang baca blog ini* jadi awet muda..
hehehe >-<

okeh! kembali kepada tujuan asal entri ini.
pesanan nya kepada ku.

sebelum keluar rumah, alu bersalaman dengan dia.
dan satu2 nya perkataan serta pesanan nya..

belajar molek-molek.

gulp...gulp..

okeh! semangat2!! 
itulah yang aku mencari sepanjang aku berada di rumah.
semangat yang hilang buat sebentar ketika aku berada di kampus.
alhamdu lillah,,kepulangan aku ke rumah tidak sia-sia.

terima kaseh ayahanda!
pesanan mu tidak akan anakanda lupai..
sobs..sobs..
T.T

katahatiku 1: ayahanda dan bonda, tunggu setahun sahaja lagi. anakanda akan membawa segulung ijazah pulang ke rumah. *.*
katahatiku 2: alhamdu lillah, kak nita dah selamat melahirkan anak nya yang kedua beberapa hari yang lepas..tahniah! dapat baby girl lagi.hehe
katahatiku 3: berusahaaaaa!!! tinggal lagi sehari untuk final exam! chaiyooo!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...