Pages

Monday, May 7, 2012

Kembara cuti MidSeM #siri 4#

bismillahirrahmanirrahim
Isnin (2 april 2012) 
hari keempat pengembaraan aku..
kemuncak hari yang ditunggu-tunggu oleh Dayah..
destinasi kami----> Sunway Pyramid---> Ice skating..!!  yeaahaaaaa!! haha =D 
walaupon kami masih mentah, dan baru lam ber'skating' ni..tapi, jiwa masing2 kental..haha..
teruja nak main punya pasal..semangat! masing2 muka 'excited' nak masuk dan berdiri di atas ice itu..haha..
tapi bila baru menapak satu kaki di atas ice, muka gelabah terpapar di wajah masing2..
hahaha..kelakar2..tangan automatik nak terus mencapai dinding ataupon pegang orang yang ade kat sebelah..walaupon tak kenal, masih pegang jugak.. sebab nak elak daripada jatuh. hehehe..
jatuh..jangan mimpi la pertama kali masuk terus pandai main kann..
haruslah jatuh...terjatuh..berjatuh..menjatuh kan skali member yang ade kat sebelah.hahaha..
waktu ni, lau nak jalan jer confirm..rapat ke dinding..belajar stabil kan diri dulu..lepas dah pusing2 3,4 kali..lepas jatuh banyak kali..lepas hampir terlanggar dengan orang lain sekala sekali..haha..baru lah rasa cam dah boleh gerakkan kaki dan badan dengan stabil..tetiba rasa, berpuas hati dengan pencapaian diri sendiri..hahaha..@.@

layan gambar...

destinasi kami

cam dah naek 'flight' je kan..hehe..
setelah sampai...ermm..tak tau jalan..sesat2..haha

tadaa...! haha..sempat lagi posing..


kasut aku..kantoi kaki saiz bape sudaa. haha

bersiap sedia untuk memasuki medan peperangan..=D
bersungguh-sungguh..hehehe
posing posing dulu..peace yoo!
kami pon nak jugak! hihi
pasukan biru yang berani..!

pasukan cokelat yang hebat! nak jugak.. haha

selamat tinggal singa..tunggu kemunculan kami lagi ea. 



petang itu, Wani atau lebih mesra dengan panggilan Mok Su oleh kami, terpaksa pulang ke rumah nya lebih awal. perancangan awal kami, malam itu aku, cikMon dan Mok su akan pulang esok hari. lewat petang itu, selepas selesai solat asar d rumah Supik, alaong supik menghantar wani ke KL Central..mengambil train ke Kajang, destinasi rumah kakak nya..
tata wani..selamat tinggal..jumpa di uMp pula..
 jadi, malam itu kami hanya melepak di rumah sahaja..membetulkan urat2 kami yang penat belajar berdiri di atas ais hari ini..hahaha..



 bersambung...


katahatiku 1 : pengalaman baru yang sangat menarik! haha..
katahatiku 2: pengajaran yang dipelajari..kita perlu jatuh berkali2 sebelum berjaya untuk berdiri dan berjalan serta berlari..
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...