Pages

Thursday, February 17, 2011

trip ke KELANTAN..!

bismillahirahmanirrahim..

jom senyum lebar..
pai nampak gigi kambing di bawah nie..
senyumm semua...senyummmmm...
heeeeee..
=)



kali nie aku akan kongsi pengalaman percutian CNY  yang 
AMAT..AMATTT BESHHH!!
serius , x tipu ponn! 
hahaha :D

:::tentatif program kami::

>sabtu<
keluar dari uni kul 12..baske kelantan kul 6.30ptg..
hahaha.masing2 dengan muka yang penuh bersemangat! teruja! tak sabar2!
perghhhh..! cayalah korang..hehhehe

sampai kuantan, jalan2 di ECM..saje nak buang masa sementara nak tunggu bus petang tu.
kebetulan, rOK RaK(bukan name sebenar) pon nak cari baju untuk anak sedara nya, 
aku pon nak shopping sket2,
wani pulak window shopping..
hehehe..
jadi layan  jerk..jom, pusing2 ECM..

kul 6ptg kami da berkumpul di stesan bas makmur..
ready2 nak naEk bas sambil2 tunggu cik MOn(bukan name sebenar)
seorang lagi member kami..

dalam bas..
aishhh..part nie, aku x suke sangat.
sepatut nya tiket yang kami beli akan kompem2 dapat tempat duduk yang sebelah2..
tapi , entah nape lar kami terpakse tukar2.
tetibe jer..aishhh! dah lar dapat tempat duduk yang belakang2..
pastu berselerak jer duduk..
tempat kami dah ade orang lain duduk..
senget jer!

dalam bas jugak..kami terpaksa bertahan lapar..
yang kelakar nya ROK rAK(watak utama nie) haha
tak senang duduk lar..
kejap2 duk pusing sana..
kejap2 duk ke depan sket, menyembang ngancik MOn,
pastu kebelakang sket, menyembang ngn aku plak..
hahahah..
last, tetidur lah dengan perut yang lapar..
ayat yang paling aku tak kan lupakan..

>gelenyar(bukan name sebenar), tak sampai lagi ker?
>lom lagi..
>ok.

sambung tidur..
tak lama kemudian,

>gelenyar, tak sampai lagi ker?
>lom lagi..sabar ea..

hehehhe..
aku pon daa x ingat berapa kali entah Rok rAK nie bangon tido..bangon tido..
dah lar masing2 pon perut lapar..
tertunggu2 bila bas nie nak berhenti..
rase cam nak cakap jer camni kat pakcik driver tuh..

Pak Cik!!!bile nak berenti nieh..?
perut da lapar gile nie..
dah macam2 konsert dimain kan..
nak makan..! nak makan!!
grrrrr!!

akhirnya...bas brenti jugak kat dungun(lau tak silap lar), terengganu.
okeh! time to eat!
makan..punyer makan.punye makannn..
last2 kami jugak orang yang paling lambat naek bas..selain dari pakcik driver tu..
hahaha..dah lar pondok yang kami duk makan bersebelahan ngan bas tue..
orang lam bas duk pandang2 jer..
tapi
ade kami kesah!
hahahah..
xpe..
diorang pandang sebab kami 4 gadis yang chomey2 sedang makan..
sambil angin laut yang bertiup kencang. sejukkk..! hehehe
selepas 8jam dalam bas..akhirnya, kami sampai jugak ke bumi kelantan!
yeehaaaa..!!


>ahad<
pagi tu, sampai umah kul 1 lebih..sampai rumah, duduk sembang2 ngan ayah n mak wani.
pastu, set up tempat tidur.
zzzzZZZZZ

selepas sarapan, kami pon siap2 nak pergi KB (kota bharu).
driver kete kami ari tu ialah HAMZAH yang amat cool !
ehehehe..

destinasi kami..

pasar cT khadijah
KB mall





rancangan kami, petang tue nak merempit pergi sawah bendang ayah wani, tapi malangnya tak sempat.
tiba di rumah wani pon, da magrib..jadi perancangan itu dibawa ke hari esok nye.
misi itu harus dilaksanakan!!
hehehe..


>isnin<

pagi ni, kami pergi ke bandar pasir puteh..dekat jer ngan umah wani.
hehehe.pusing2..jalan sane..jalan sini..
agak2 dah penat, balik umah..

petang itu, lepas pergi mencari tiket nak balik ,
kami pon pergi melaksanakan misi yang amat ditunggu2..
pergi bendang!! yehaaaa!!

mak wani siap2kan bekalan nak makan berkelah di sana,.
heheh..comey jer.

dah siap2, kami pon pergi lar merempit ke bendang ayah wani..


malam nyer plak, kami sekeluarga *cewahhh..ayat tak boleh blah
hahahah
pergi ke rumah nenek wani..dekat jer..pastu sebelum balik, 
singgah ke pasar borong wakaf che yah!

ehehe..
punyer lar besar pasar malam tu, sampai mak wani tersesat2 lam tu..
dasyat woo..orang y bese pon leh tersesat..
lau kami apatah lagi..
huahuahua..


sebelum sampai umah, ayah wani ajak makan lewat malam kat gerai tepi jalan..
hehehe..ayah wani belanja.
tak kan lupe kan !
rase cam 1 keluarga yang bahagia.
serius..! borak2..gelak2..bergurau senda..tukar2 makanan..
pastu gelak lagi..
hahahha..
+__+


>selasa<

hari terakhir di bumi kelantan..
sob..sob.. bila bangon tido pagi tu, lam hati da mula rase sayu..
sedih nak tinggal kan kelantan..
tapi cam biasa, control2..
hahaha..
muka ilekk jer..
sempat lagi wat lawak2..
aku dan RokRak naek bas yang sama, ke KL,cuma RokRak brenti kat gombak..
aku brenti di KL..
kami naek bas pagi, yani balik naek bas malam..

begitulah cerita aku kali ini..

penghargaan

> wani : thanx banyak2 tau, sebab kasi kami tumpang rumah wani..
>adik wani : adik, len kali kami datang kite borak2 lagi k..
> pak ite : meeowww3..haha..tunggu kedatangan kami untuk buli pak tam lagi..! ahhaha
>ayah dan mak wani : pak cik, mak cik...
maaf 
 =kalau ada wat salah silap yang kami tak perasan,
=maaf sebab kami tak tolong sangat kat dapur,
hehehehe
terima kasih 
sebab
= sudi terima kami,
=masak makan yang sedap,
=tak jemu melayan kami yang banyak karenah nie 
=memberikan satu pengalaman yang AMAT seronok!
yang pasti tak kan kami lupakan!
insyaAllah, kami akan datang lagi rumah pakcik makcik.



::THE END:::


katahatiku 1: hati amat gembira ketika berada di kelantan..
katahatiku 2: koranggg...wani, idaya, yani..sayang korang AMAT2 sangat! semoga persahabatn kita kekal sampai akhir hayat.hehehe
katahatiku 3: planning for the next trip..! heheh kite nak g mane plak pas nie?? hahaha. s/u jagn lupe wat kertas kerja k. ahhaha :P
katahatiku 4: semua gambar2 kan di upload pada entri yang akan datang..sabar2..hee

1 comment:

BiNggUNgMaMa said...

same2 amal..:)
sayang amal GAK..:)-----> <3<3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...