Pages

Saturday, January 29, 2011

saya budak perantau!

 bismillahirrahmanirahim..

esok dah start cuti sempena CHINESE NEW YEAR..
sampai lah 6 Feb..
agak lama dan aku ada plan terbaEk lah untuk cuti kali nie..
hehehe

dari kiri: idayah, wani, mira, yani 


esok bermulalah pengembaraan kami..
aku, yani, idayah..
antara ahli kelab jalan2 untuk geng2 kami lar sahaja
bakal meninggalkan bumi uMp dan tanpa berpaling 
menuju ke bumi Kelantan pula!
yeahhhh!!!
hehe..kitaorang akan menginap di rumah wani, our's classmate.
perghhh! masing2 dah teruja nak pergi sane.
ini lah perjalanan geng jalan2 yang pertama merantau ke negeri orang
sebelum2 ini, cuma pusing2 bumi uMp yang sekangkang kera jer..
hehehe


insyaAllah..harapan ku agar kami semua selamat dalam perjalanan kami..
semoga perjalanan kami diberkati Allah swt.
aminn..

katahatiku 1: ooooo..balik kampung..ooo, balik kampung..! hehehe
katahatiku 2: excited nak pergi, tapi barang2 satu pon tak kemas lagi..hehehe..
katahatiku 3: selamat bercuti semua..! dan selamat tahun baru cina!! limau2..angpau2.. +__+






saya Ade Mr.Domo..aWaK Ade??hehe

assalamualaikum..

entri kali ini akan aku perkenalkan ahli keluarga baru yang aku sayangi sampai bile2.
credits to the owner y sanggup kasi mR.dOMo yang chomey ini..
hehe..
suka sgt100x!
hehe
jom berkenalan ngn mR.DoMO ini..



gambar 1: mr.Domo yang sedang lapar..hihihi







gambar 2: mR.Domo dan bayang-bayang nya..
hoohoo..takut x?!!








gambar 3: mR.Domo sedang ketawa..hahahahah :D







gambar 4: mR.DoMo  yang kurus kering..slim world..!
hehehhe +____+








gambar 5: mR.DomO dalam gelap gelita..alamakk! letrik xda..tp mata mR.Domo
tetap cantik berseri2..hik3.. =P







gambar 6: mata Mr.doMo yang bersinar-sinar..1 pink, 1 biru..cayalahhh!!











gambar 7: mR.dOmo dari angle bawah..
cute nyee!! +_+








gambar 8: ini lah mr.Domo yang ori..tanpa di edit apa2..
hehe..chomey kan3 ?








gambar 9: edit lagi..hehehe

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






gambar 10: i LUV u Mr.DoMO..! indeed!!
&
i realy LUV ANIEMAH! indeed!!




NEXT..!!


okies! sudah habis part gambar2..meh aku nak story mory sikit pasal mR.domo ini.
sebenarnya aku pon tak tahu sangat salah silah kartun mr.domo nie..
aku tahu pon sebab, member aku ni si ANIEMAHH minat sangat kat patung DOMO.
sampai teman lelakinya kasi hadiah patung domo lagi tuhh..
hee..wink..winkk!..
setelah aku menyiasat
Mr.DOMO nie karton buatan JEPUN sebenarnya..
..ooooo..

bawah nie ada sedikit tontonan video untuk korang tengok..
kalau tak puas ati nak tahu lebih2.
korang siasatlah sendiri k!
hehehe




lagu tema kartun DOMO
kalau tak boleh tengok.. tekan link ini
[link]






hehehe..DOMO dance!
[link]





katahatiku 1: hehehe..saya dah ada mR.dOmo lahhh!! hehe
katahatiku 2: trima kasih banyak100x! coz kenal kan aku dengan mR.DomO yang cool ini.
katahatiku 3: peringatan..kalau rasa tak dengar sangat lagu DOMO, boleh lar stop@ pause kat lagu blog ini ea..kat kawasan "LAYAN"..tQ.

Wednesday, January 26, 2011

heNtiKAn..!

assalamualaikum..

okeh..hentikan! hentikan nya sekarang juga!!
cikmamal, anda d wajibkan berhenti drpd lakukan perkara yang sia-sia itu..
kerana suatu ketika nanti, ia akan melukakan hatiku sendiri..
i'm not talking about men..
not at all....and never! for the time beeing..
but it is about myself..

mungkin kerana aku yang terlalu baek
*bajek jer* huhuhu..
tapi..entah lar..
aku dah lakukan beberapa penyelidikan..
dan hasilnya..menyokong statement di atas..
jadi..no wonder lar kan if i want to talk like that..

okeh, back to the topic..
aku harap..dan berharap..dan mengharapkan..
tOloNGLAHHh..! 
jangan jadi terlalu baek..
cikmamal..
huhuhu
='(




katahatiku 1: aku hanya manusia lemah..tak mampu untuk menjadi sahabat yang sempurna..
katahatiku 2: lain kali, ikut kata hati okeh..huhu..
katahatiku 3: sedikit beremosi..so sorry..

Sunday, January 23, 2011

kATa hAti SayA..


Assalamualiakum...





katakatiku 1: hee..ciplak gambar ini dari fb..mintak halalkan ea kawan..;)

Saturday, January 15, 2011

demamkah aku..??

ASSALAMUALAIKUM..

symptom sudah muncul..
bangon dari tidur dah terasa..aduhh..

lam tekak@kerongkong cam da bengkak..
tengok kat cermin, anak tekak da merah2..
nak minum air pon, rasa tak selesa.
nak makan lagi lar.

badan rasa sengal2..
sakit sana, sakit sini.
letih.
tak bermaya
rasa nak tidur jer sepanjang hari..
rumate2 ku, keluar..
tidak ada orang di bilik
sunyi..
lagi rasa nak tidur..

makan lunch pon sikit jer..
lepas telan panadol 2 biji, 
terus pengsan tas katil petang tadi.
sedar2 dah asar.

malam nie target, tidur awal..
makan ubat siap2..
harap2 esok bagi sudah ok.
esok ada banyak kerja nak kena selesaikan..
tak selesanya bila tak sehat.
harap2, semua nya akan ok secepat yang mungkin.
insyaAllah..

renungan bersama..
Rasulullah pun melarang untuk mencela penyakit. Ketika Ummu Saib sakit demam dan mencela penyakit yang menimpanya, Nabi bersabda. “Janganlah kamu mencela demam. Karena sesungguhnya demam itu mengikis kesalahan anak cucu Adam sebagaimana bara api mengikis keburukan besi.” (HR. Muslim)


katahatiku 1: bersabar dan terus bersabar..
katahatiku 2: bertahan dan bertahan...!
katahatiku 3: windu kat mak ayah.sob..sob..

Monday, January 10, 2011

padA SuaTu PaGI..

ASSALAMUALAIKUM...
(kengkawan jawab tau :] )

hehe..agak2 apa yang aku nak bercoleteh pagi ini..hehe
\jeng jeng jeng/

aiiSssKKrimmm!!
hehe

wahhh..!! hehehe.
sepatut nya kelas kuliah pagi tadi 3 jam dari kul 8-11 pagi.
disebab kan lecturer have to attend a meeting at 9, so, kami pon belajar 1 jam jer.
onda way nak keluar kuliah tadi, Bad ajak makan aiskrim..
huahuahua..
pagi2 lagi kut..baru kul 9..huhu
aku pon tolak dengan baik, alasan aku ..sejukk...
.kebetulan kat Uni aku nga hujan renyai2..
Hee..len kali r Bad..xkan ku lupe janji mu yang ank belanja aku aiskrimmm..
lau boleh nak macam nie..


wahahahaha..sedappp nyer!!

bad, tak nak yang cam ni *demand kowt*hehe
aku panggil nie aiskrim pop..hehe

teringat zaman dolu2..
waktu kecik2 suka beli..
tak pon beli aiskrim yang camni

hehehe

cakap sal aiskrim..
aku memang jarang nak mintak orang lain belanja aku, lagi2
kalau lelaki yang x de kaitan dengan aku..maksudnya bukan sedara mara..
besenya, aku hanya mintak abang2 atau akak2 ku jer yang belanja2 nie..
hehe..beruntung tau kawan ngan aku..
jimat duit korang..
haha

orang first yang belanja aku aiskrim , my classmate..





oliver!
hehe..thank you tau..masuk gambar lagi .
masa tu, kami tengah siapkan group assignment..last sem.
owh, kalau korang nak tahu, Oliver nie pelajar antarabangsa..dari China.

okeh, cukup coretan pasal aiskrim ini.
need to go first..
daa~

katahatiku 1: tak sabar nak tunggu Bad belanja aiskriiimmmm..hehehe
katahatiku 2: hurmm, aku pon daa lupe nape Bad nak blanja aku aiskrimm..rasanya dari sem lepas kut..haha
katahatiku 3: pepon, tahniah Bad! anda orang kedua yang belanja saya aiskrimm! haha..
katahatiku 4: aiskrimm..aiskrimmm..aiskrimmm...! hihihi


Sunday, January 9, 2011

fuhhh...!!

assalamualiakum, kamoo2 d  alam maya..
hehehe

fuhhhh..!!
selesai sudah part pertama..
ahaaa! apa yang aku buat nieh?
korang perasan tak perubahan dalam blog ini..
hehehe
yeezzzaaa!! penat saya edit tau..edit..punya editt..punya edittt..
huhuhu, sampai hilang i punya kuda laut yang ada kat bawah tu.huu
yang setia menemani gurl berbaju biru itu.
atoii..
tapi tak mengapa..akan ku cari sampai jumpa..hehe tungguuu..!

hmm..rasanya sampai sini je lar yang aku mampu edit2..
len kali akan ku gandakan usaha untuk mencantikkan blog ini.
daa~

katahatiku 1: hehe..ada tambahan baru di blog ini..
katahatiku 2: daa~hihi

review first week of the first year! hee

assalamualikum..
(jawab2..x jawab b'dosa..hee)

okeh, memandangkan hari ini cam ada banyak mase terluang.*memang lar, kan hari ahad*heheh
jom kita kenangkan apa yang berlaku dalam hidup aku
pada minggu pertama tahun baru 2011 ini.

first!
ermm,haritu inagt nak update entri kat blog.tapi terbengkalai begitu saja..
hehehe..malas dan malas..
nie lar antara isi2 entri tue.

"hehe..tajuk entri aku kali cam gempak je kan? haha..:D saje nak wat gimik..
hehehe
orite! 

ape kes sebenarnye nieh? sape mangse kejadian? kenape bleh jadi?
jadi kat mana? siapa yang terlibat? hurmmm..persoalan2..
tapi, korang jangan wisau.
cikmamal ada di sini nak jawab sumer soklan2 ituu!
ahahaha..*okeh da start ngarut2 nieh* ;P

sebenar nya , aku cuma nak cerita first day start kulaih semalam je.
hahaha..
cam bese, aku dengan terpakse bangon awal,
siap awal sedangkan rumate2*kak wani, kak sya, ayu* aku syok lagi tido..
huhuhu.tak aci! 
waktu aku kuar pon diorng x bgon ag, kecuali ayu.
aku nyer kuliah start kul 8, yang lain start kul 9.
hampeh jer. "


second!

woohhhh!! sejukk gilerrr!!!!
bayangkan dua hari hujan tak berenti2 d uni aku..
perghhh..nak sentuh air pon jadi takut ..haha
dah boleh jadi saudara mara kambing camni..
haha.
bila hujan, antara aktiviti yang digemari
......zzzZZZZZZ....
haha..kompem ah..
kelas awal pagi, kul 8 bape kerat jer yang pergi.
kebanyakan pon, gurls jer..guys pulak, mesti masih menyorok lam selimut diorang tas katil tue..



third!
paling menarik antara semua kuliah yang aku masuk..
subjek BPF2123: Quality Management System..
lecturer subjek nie, amat sporting..klakar pon ada.hehe
question yang buat aku terfikir sejenak..
situasi: masa interview nanti, mesti akan ada soalan camni.
dan ramai student tak dapat jawab.
soalan: apakah subjek yang awak telah blajar semasa di Uni & explain about it..?
huhh...?
giler r..setakat nie, lau ade lecturer tanye sal subject sem lepas pon
tak semesti nye aku ingat pe yang aku blajar dulu..huhu..
:::::Bachelor in Project Management::::
 next!

hari jumaat lepas , aku hanya ada kuliah start kul 3ptg.
jadi, pagi itu, kompem2 free punyer.
dengan hujan yang membasahi bumi Uni
aku pon dengan tido dengan lena nye pai kul 10 lebih..haha
masalahnya , boleh pulak aku lupa pagi tu, kul 9.30 pagi aku kena g bilik meeting fakulti.
de perjumpaan dengan semua ajk PMI Talk & lecturer PM..
adoiii
haha..senior ajk aku pon x pergi meeting tue.
maksudnya, untuk aJk part aku, xda sesiapa pon yang pergi
hahaha..hampeh jer.
aku ingat at least senior aku tu pergi...
haishhh...selamat project leader tak marah bak kata spy aku y pergi meeting tu..hehe
yang penting, minggu depan aku dah kena mula melaksanakan tugas2 itu.
ganbattle!! hee

 
lastly!

hee..mungkin ini bahagian yang paling seronok!!
shopping time!!
hehehe..
just keluar bertiga dengan aniem, bell dan aku.
berbekalkan list barang aniem yang agak..agakk dan agakk banyak.
haha..:P
tapi aku pon sempat gak beli barang..
antaranya..




katahatiku 1: syokkkk..! heee




Sunday, January 2, 2011

..::::wELcOme tO neW yEaR..!:::.....

assalamualaikum..

alhamdulillah..pejam celik,pejam celik tahun 2010 sudah tamat..bermula sudah permulaan baru 
bagi tahun 2011..bagiku pula, bertambah nya umor setahun*walaupon lom sampai lagi* hehe 
tapi ini bermaksud kita juga perlu berubah untuk menjadi lebih baik, berfikiran matang seiring dengan usia kita.

bila tahun baru tiba, masing2 da tekad buat azam baru walaupon azam tahun lepas masih 
ada yang belum tercapai..kata sesetengah mereka, tahun baru, azam pon baru lah yang lama jangan diungkit lagi.
ada pula yang kata, akan teruskan usaha, gandakan usaha untuk mencapai azam yang belum tercapai.
kamu2 di luar sana  bagaimana pula? 
aku?
hehehe..sama2 lar kita fikirkan..




katahatiku 1: daa sampai kampus semalam..agak awal, tapi selamat ade rumate yang dah sampai.hee
katahatiku 2: result sem lepas agak hancus! huuu..
katahatiku 3: malas nyer nak g first lecture esok, kul 8 pulak tue..adoii..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...