Pages

Sunday, September 26, 2010

Super Something – Yuna


SALAM...
jom layan lagu yuna..;P

YUNA dan GITAR NYER..
You see
I was nothing more
Than a girl who wished
For something different
Watchin’ her dreams
From a distance
You see
When you came in
It’s a different game
You believe in me so much
You turn me from nothing to a girl
Who’s super something

Chorus
You’ll see
I’m better I’m faster
Stronger I’m happier
When you by my side
(Ku lalui semua dengan senyuman di wajahku)
You’ll see
I’m better I’m faster
Stronger I’m happier
When you by my side
(Ku tempuhi semua kerana engkau di sisiku)
The truth is
I was never more than this
Something kept me from reaching out
For something
But my heart is wanting
What it’s looking for
Then you came
You turn me upside down
I’m no longer afraid
Of chasing possibilities
I’ll be the last one standing

Ulang Chorus

You see
I was nothing more
Than a girl who wished
For something different
Watchin’ her dreams
From a distance
Ulang Chorus 2X

 

katahatiku 1: hee..suke lagu nie..;P
katahatiku 2: lagu nie d tujukan khas tok akak..;)

kAd Raye SpecIAL eDitiOn..

salam 1 MALAYSIA  kepada semua orang. hehe..
semoga kita semua sihat sentiasa keranaNYA di samping mengharapkan keredhaan ALLAH SWT..

entri kali nie, aku nak cite sal kad raye taun nie..
heehee..
weisema??? ( lam mandarin )
why...??
mengape..???


 weisema aku letak name kad raye special edition ??
heee..this is because taun nie aku just anta 3 keping je kad raye ..haha..pelik tau..before2 nie aku nie rajin gak anta kad2 raye kpd member lame..w'pon kad raye yang aku dapat kembali agak2 x byak, tapi aku x kesah sangat pon. hee ;P

nah..meh aku share gambar2 kad raye special nie..


ni untuk orang perak


nie untuk orang melaka


nie untuk johor


coretan demi coretan..hehe..


khas untuk orang yang aku sayangi..


katahatiku 1: hee..thanx to hida(adik) coz beri kad nie..=P





Thursday, September 23, 2010

salam..


It is not enough to do your best, 
you must know what to do, 
and THEN do your best.
 
katahatiku 1: sekadar motivasi untuk diriku dan rakan2 seperjuangan...;)

Sunday, September 19, 2010

kejadian lepas raye..bile abes cuti..

assalamuaalikum...

alhamdulillah,syukur ke hadrat Ilahi..dengan limpah kurnia nyer dapat agi aku bernafas hingga ke hari nie..alhamdulillah...:) begitu juga dengan kedua ibubapa ku..ahli keluarga ku..sahabat handai w;pon x kira d mana anada berada..guru2..dan muslimin dan muslimat yang lain..berdoalah kite supaya terus dipanjangkan umur..di murahkan rezki..di buka pintu hati untuk melakukan lebih banyak amalan untuk medapat kan keredhaan ALLAH SWT di muka bumi ini..dan juga diberi petunjuk utuk melakukan ape jua pekerjaan..aminn..
 
entri kali nie bukan nak cite pasal kejadian2 hari raye..tapi nak luahkan pe yang aku rase..huu.cam pantun plak..pantun yang x siap..haha..
aku daa sampi ke teratak kolej kediaman aku nie semalam petang ag..adoyaiiil..bile balik U jer..mesti tension..'tension nagn kerja2 yang bertangguh..yang x siap ag..tular mamal..x nak siapkna awl2..sokmo gitu..pastu mule r..tension2..malas nak wat keje r..haishhh..manusia..huhu..semoga ALLAH memberi petunjuk kepada ku agar dapat mengubah diriku ini yang tak sempurna untuk menjadi insan yang lebih baek..aminn..

adoyaiii...(mengeluh lagi)..manusia mesti xkan berhenti mengeluh kan..huhu..ape lar nak jadi..huhuu..
*aku lar tuh* hehe..
pasni belambak kerje nak aku siapkan..penin kpla nie pK..
meh aku list kan..
1.       kene siapkan carta organisasi persatuan..kene gune adope photoshop plak tue..adeihhh..penat aku nak cari software n install..last2 x ley pakai gak..nie ngan cari software ag..nak istall yang baru..susah kut..dah r aku nie x reti bab adope2 nieh..
2.        kene siapkan sijil gak..wat layout n senaraikan nama2 ahli n jawatan yang
d sandang..langsung x sentuh ag..
3.         siapkan kerja2 semasa...mengenai eXpokonvo U aku nie..adeihhh..ni pon ag 1..memenin kan kpla tol r..kerje nie sentiasa bertambah..mlm tadi de meeting, dapat kerja baru..t;ari t ade ag meeting..petang nie nak jumpe ag..mlm kang kene anta plak..adoyaiiii...
4.         beg pakaian aku yang semalam pon x d kemas ag..bile lar aku nak kemas nie..kebanyakan mase po duk ngadap lappy aku nie jer..*memerlukan bibik..sape nak jd bibik smbilan..leh register kt aku..haha
5.         assigment MIS x d sentuh gak ag..wuwuwu...slmat daa cari maklumat 4
balik cuti..so, pasni edit2 n  buat ayat baru jer..fuhhhh..
6.          sok de taklimat peniaga..pastu sok gak r aku de presentation I.I....adeihhh...cam ne niehhh...
7.          ari selase ni test Finance..tapi sampai sekarang..study pon blom..


dah r..xmo daa tulis..menyerabutkan kepala aku jer ag..
balik2 U jer, mest tension..pastu jerawat pon mule r nak menyebok kat muke nie..
haishhhh..kaco daun tol r jerawat nie..
dah r daa lame x men basket..pastu leh lak lupe nak bwk bola n pump..adoyaiii..
kempunan r nak men..
tapi ade ker mase nak men2 ..nak riadah pasni..cam x cukup mase jer..
waaaaa...! :"(


katahatiku 1: nak balik umaaa lar..xmo duk kat cNie..waaaaa..! :"((
katahatiku 2: setelah sekian lame aku x mengupdate blo..haishhh..nape lagu aku daa x bebunyi niehh..?? adoyaii...



Thursday, September 2, 2010

perasaan ini...

bismillahirrahmanirrahim..

 sekarang nie bau lah aku berpeluang mengadap lappy aku nie..huhu..ntah nape ati aku sekarang nie rase len macam..merajuk kut...terasa ati kut..hatiku...janganlah begini..aku memerlukan hatiku yang amat cool itu..yang tak mudah merajuk..janganlah begini, sayangku..

mungkin aku sedikit terasa ngan sikap my best friend aku sendiri..ntah..plus ngan aku yang ngah tension + ngan assigmnent yang x siap ag..sok  nak kene antar..+ ngan keciwa coz tak dapat nak sembang ngan akak aku malam nie + jeles kawan aku, iNa balik esok pagi..aku..?? entah..nak balik awal gak..huuu....adoyaiii..~

aku baru jer buka blog bF(bestfriend ) aku..entri die kali nie bunyi cam orang keciwa.tetiba pas aku bace aku..hmm..xtau r nak cakap camne..aku nie bukan nyer pandai pon bab2 nak cakap jiwang2 nieh..bukan nyer ape...tapi cam terasa ati + rase cam nak jauhkan diri dari die pn ade gak..huhu..nape aku rase camni..?? nape...?xpe mamal..sabar mamal...nie mungkin ujian dari Allah untuk ko..sabar mal..sabar bebanyak..

die kawan baek aku yang paling aku sayang..the ONLY bestfriend yang aku paling Care..tapi ....nape cam aku rase aku jer yang sayang sangat kat die..aku jer yang care sangat sal die..aku yang asyik pK sal die..aku jer yang nak amek tau hal die..serba serbi sal die aku nak tau..hmm..ade penah die wat camtu kat aku? aku tak tahu..aku tak tahu..aku tak tahu..:'(

hati aku sedey. mal..jangan cam nie..jangan beremosi pai camni..ko ade banyak keje yang nak d siapkan..sok ade assigment Osh nak kene anta mal...fokus2..

akak...adik nak chat nagn akak tadi.nak cite sal adik amek jPj test motor siag tadi..nak cite sal adik bangon lambat pagi tadi..nak cite sal adik men mercun gasing + bunga api...tapi mungkin adik terlambat sangat.kul 3 pagi bru online..akak pon mesti daa tido nie...dah berminggu akak tido lambat an..xpe lah..ari nie akak tido awal..adik tak kaco..selamt malam akak..luv u so Muchh!! ;)

                                                                     daaa~

katahatiku1 : sayangku..i want u know that i always be here if u need me..always be here..
katahatiku2 : akak..t balik uma,johor ..take care ehh..
katahatiku3 : semoga aku dapat siapkan keje aku tok anta pagi nie..aminn..

Wednesday, September 1, 2010

Tips Kejutkan orang bersahur ...

 Raye pun dah  dekat, tapi puase still puase..hehe..
dan 
time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. 
hoho..( cam aku r..) Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..

1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..kalau x bangun jugak
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak
5. tutup kipas/air cond..

tapi!! kalau still tak ada effect

1. jerit nama dia kuat kuat...kalau x bangun jugak
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit..kalau x bangun jugak
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang..x bangun jugak
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam..x bangun jugak
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!...x bangun jugak
6. jerit api! api! api!...x bangun jugak
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit...

tapi!! kalau still tak ada effect gak kannnn

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...kalau masih x bangunnnn...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

tapi!! kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir

1. panggil je la orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya.... 
 ::TAMAT::
katahatiku1 : hoho..aku patut amek pengajaran dr tips nie..hehe..
katahatiku2 : tips nie aku dapat dari rumateku...kak wani..kami masing2 memang liat giler nak bangon sahur..hehe..1 kpale..
katahatiku3 : selamat mencuba...>_<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...