Pages

Sunday, August 29, 2010

PenAT...pEnAT...~_~


alhamdulillah...
 Bersyukur kita ke hadrat Allah S.W.T kerana dengan limpah kurnia serta izin-Nya, berkat kekasih-Nya junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W, berkat guru-guru kita, karomah ibu serta hikmah bapa.

adoyaiii..daa agak lame jari jemari aku tak menaip untuk mengupdate entri blog nie..huuhuu.
tajuk entri pon daa tunjukkan nape aku tak megupdate..
huhu..penat..penat..
kate jer cuti 3 ari(nuzul Quran +sabtu+ahad)..tapi aku nie, tinggal ag 1 nak rase nikmat cuti..hehe..xpelah redha nagn ketentuan Ilahi yang Maha Mengetahui..*wink..wink..* hehe.kalo diikutkanhati de banyak giler nak dicerita kan..hoho..almaklum r, daa lame x update blog. tok arinie aku just nak cite sal ape yang aku wat lam jumaat sabtu nie..

MASA KEJADIAN> MALAM KHAMIS<
start malam khamis...jeng..jeng..jeng..haha..malam tu sepatutnye aku ade meeting silat..aku sebagai ajk tugas2 khas under jabatan urusetia memang r perlu datang.petang tuu, bile aku dengar ade meeting lam ati daa membara(b'semangat) nak g nieh..maklum r, lame giler aku asyik ponteng meeting tuu..haha..pelajar y x wajar d contohi..(don't try this at ur college) hehe..pastu dah malam tuu, xde sape2 laks nak teman aku g..adoyaiii..nie yang aku lemah nie..semangat daa membara nak g tapi xde geng laks..adooyaii..aku msg pipah..die nga buka pose kat luar..kompem r balik lambat..msg syera..die x reply laks..sms kema..pon same gak..call rinie..lagi r hampehh..x angkat pon..last2 aku daa fedap..(menyampah)..tetibe aku cakap..MALAS R G CAMNIE.! lantak r, pe yang nak jadi..
pastu..kul 1o mlm tu,de majlis tahlil..pas majlis tuu, bru de meeting silat..aku nga lepak2 kat bilik azah mlm tue..ngan ina..sambil wat assignment MIS yang x siap2 ag tue..rini call..pastu aku biar jer..pastu hafiz lak call..aku pon biar jer..kat hp aku yang lagi satu kat bilk..de 7 miscall..tengok2..wani nagn hafiz yang call..sumer yang call tue, dak2 silat..mesti sla aku yyang x datang meeting.kate ati aku..lantak r..malas nak kasi feedback.so,aku pon biar je lar..
MASA KEJADIAN>JUMAAT<
 malam tue, aku tido lambat..pas suboh baru r aku tido..hehe..gara2 yM ngan kak FIDA..hehe..
pagi jumaat nie,kul 10am aku kene kumpul kat bilik MPP..bincang sal eXponiaga n setel2 kan pe yang patut untuk kuar g promote sal lot2 gerai nak jual masa eXpokonvo'10 d UMP,gambang bulan 10 t..
 dah siap2 ngan sumer, petang tuu, pas solat jumaat..pakcik van ump bawak kami kuar g kuantan.kat sana kami berpecah ag.fit, aku,fazir g kat bazar ramadan dkt masjid negeri.chuan ngan ai ai..kat (Kp) kuantan parade.chia,seha nagn ain g kilang.petang tu, pas abes keje lam kul 5, baru r kitaorg balik ump.

MASA KEJADIAN>SABTU< 
pagi tu aku balik ump, kul 4 pagi..pas salin baju, terus siap2 nak tido.
 tup2..aku ter kejut kul 9.30am..wooahhh..!! terkejut jiwa raga aku.hoho..selamat x bangon kul 10@11..lau x..abes r aku..hehe.sebenar nye lam kul 8lebey, aku dah terkejut..gara2 izzah yang datang bilik aku,nak jumpe ayu..pastu..cik ude laks yang call aku..adooyaii..mule2 aku reject je call tue..haha..
malas nak layan..malu r..kompem2 dengar suare aku yang baru bgon tido tue..malu2..! haha..
pastu cik ude call ag aku..adeihh..kene angkat gak nie.nga suare yang macho aku berkata-kata..rupe-rupenye..cik ude cakap yang rabu nie ade test JPj.aku leh join x..wallah..!! aku ade kelas kut ari tue..tapi petang r..kelas mandarin..hmm..tapi ari tue laoshi de cakap, ritue die nak wat sambung lesson jer..yang test komputer tue die nak wat lepas cuti..heee..lagi suke..haha..>_< maksud nyer aku lerh r ponteng kelas laoshi, tok g jPj.hehehe..^^
okeh2..beralih pada sebelah petang laks..
petang tue, aku ngan geng2 eXpokonvo( chia,fit,fazir,ain,seha n mamal)..mule2 kami serbu megamall..mulakan pencarian..searching peniaga..kedai2..pas 2,3 jam kat situ..kami teroskan lagi ngan pegi eXpo kat depan terminal 1..besar kut terminal tue.tapi..yang buat keje nyer chi, fit, ngan seha.the rest, aku, ain ngan fazir..g cari bju raye.haha.senget jer..puas pusing jala-jalan..hehe..last2 cam aku jer yang shoping lebey..haha..beli stoking..beli skaf baru..beli kasut raye..hehe..beli mercun.hahaha.
pastu ain laks..beli bju raya..wane biru..pastu kerongsang..fazir lak..beli tudung ngn kerongsang gak..hehe.pastu abes shopg, kami beli makakn kat bazar..pastu buka pose kat lam kete coz x sempat nak sampai(TM)Teluk Cempedak..pas makan2..solat..pastu balik UMP..hehe..yeahhhh!! akhirnye sampai..

.::THE END::.

katahatiku1 :huhu..perjalanan yang sungguh panjang buatku..
katahatiku2 :petang jumaat tue, aku x ikut diorg balik ump, tapi kuar ngn member2 g celebrate
                 bufday kat luar.balik ump kul 4 kut..cayalahh! hehe. 
katahatiku3 :kali nie aku x update pape gambar..hehe..malas nak cari.
katahatiku4 :da ngantok nie..cau cin cauu..zzzzzZZZZZZZZZ..


















2 comments:

Tony said...

Good luck in your Mandarin studies :)

好好学习, 天天向上 (hao hao xue xi, tian tian xiang shang) = study hard and make progress everyday

cikmamal said...

xie xie ni..;)
i hope i can continue my study on mandarin until i can speak mandarin fluently..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...