Pages

Wednesday, July 21, 2010

MisSioN acCoMPlisHED !

 assalamualaikum..

mission accomplished! hoho..
Setelah seminggu lebey kat uMp nie, so, misi aku dan rakan2 ku ialah melakukan akiviti tahunan (hehe..) iaitu jalan2..pusing2..umP..haha..
biase nye kitaorang akan pusing2 Ump nie waktu petang, tapi oleh sebab ramai yang ngah sibuk pose ganti sekarang, aktiviti nie telah d tunda pada hujung minggu..haha..

antara anggota tetap kami ialah, aku sendiri, wani, yani, idayah, ina, matun, dila, amira..huhu..
tapi yang kitaorg g jalan2 pagi sabtu lepas cume d sertai oleh aku, wani, idayah & yani.wuwuwu..
matun plak, terOver tido..dila, amira & ina g oting..almaklumlah,kat megaMall ngah wat mega sales kowt..haha..

  exco2..: dila, yani, ina, wani, amira, idayah..
tiada lam gambar : matun (x join) , mamal (photographer)

so, lepas planning baEk punye mlm tuu, kitaorang pon set! plan nyer cam nie..
malam jumaat, selepas meeting ImproSH...
setelah penat berjalan dari fakulti menuju ke asrama kami..kami berenti d suatu persinggahan.yani mengajak untuk menbincangkan apa aktiviti yang akan dilakukan oleh kos kami..kEmUdIAn...
yani  mengajak idayah untuk jogging pagi esoknya..dan aku terus mengatakan..JOMMM! 
haha..idayah yang terkedu..teros bersetuju juga.ngeh3..
yani yang beriya-iya mahu pergi ke kolej kediaman 4 (yang baru dan d diami ramai pelajar lelaki compare then gurls)..memikirkan bagaimana helah untuk menuju ke sana..tetiBa.
.MiMieyy! haaa...mimiey akan menjadi mangsa kami..* mImIey merupakan classmate kami yang mendapat asrama d kK4..*
setelah menelefon..menghantar msg..mengMISScall mimiey..
masih tiada balasan..
dengan cOOl nye aku berkata..." xpe..xpe..plan kite tetap akan d teros kan.." dan  mereka bersetuju!
haha..

seperti yang d janjikan, jam 7.30pagi..masing2 mula mumunculkan diri d tempat pertemuan..depan R.o water c1..dan perjalanan diteruskan tanpa warming up..haha..plan untuk jogging teros bertukar kepada plan nak jalan2 jer pagi tuhh..berehh ajer..^^

berjalan...dan berjalan...dan berjalannn...sambil bersembang..berborak..berketawa..
tetibe hanset yani berbunyii..kringgg...kringgg...kringgg...
setelah berbincang dengan nada yang hapy jerk, yani mengatakan berita gembira kepada kami.
miMiey kate ble daa sampai kk$ nanti, sms die..nanti die turun dan  breakfast same2..yeahhh!! 

misi untuk sampai ke KK4 hampir berjaya..! tinggal beberapa langkah sahaja lagi..weee~
kami pon meneruskan perjalanan kami dengan gelak ketawa..sambil borak2 kosong..sambil posing2 untuk gambar (nak letak d facebook) ahaha..


candid sebelum memulakan perjalanan..okay2 semua..ready2..get..settt...gooo! haha..
dari kanan : mamal, idayah, yani, wani 




           PEACE! (^_^)                                    




yani yang sedang merenung..bile lar nak sampai destinasi kite niehh...ngeh3..



kolej kediaman 4 a.k.a
(kk4) asrama puteri D


yani dan kete mini cooper yang chomey..sementara menunggu mimiEy untuk bawa kami breakfast ..


yeahhh...setelah penat berjalan2..akhirnya makan time! 
gambar atas : yani & miMieY dan air kelapa laut..;P
gambar bawah : miMiEy lagi. dan  idayah 

yum3...
idayah selepas makan..hehe..
gambar candid je nieh..tapi aku suke..natural, & cantik! 
weee~


lepas makan2 ngan mimiEy, kami melawat bilik miMiey plak..agak unik dan lebey kurang cam dorm..
lam bilik untuk 8 orang, tapi for the time beeing cume 3 orang jer yang dah mendaftar masuk..luas..menarik..kabel untuk access internet sorang satu..( xyah nak berebut..hehe)
bilik air yang luas, nilik basuh yang luas gak + ngan mesin basuh yang baru..wow!! cantik r..
jeles2! huhu..kk4 memang cantik r..compare to the others kolej kediaman( kk1, kk2,kk3) kk4 paling syokk, dari segi kemudahan lar..tapi agak jauh sikit dari blok kuliah x,Y,Z..dekat dengan library, fakulti2, blok kuliah W, n makmal2.. okey r gak tuu..

lepas melepak sampai mengantuk lam bilik miMieY, kami pon beransur pulang ke asrama kami..huhu..
sekian sahaja , perjalanan kami pada hari itu. 

-THE END-


katahatiku1: tahniah to exco2 ( wani, yani, idayah  & aku sendiri) atas kejayaan kite pada hari itu..hehe
katahatiku2: miMIeY..! thanx banyak2 tau, sebab sudi sambut kami kat kk4 tuu..w'pon awal2 pagi.ngee~
katahatiku3: kk4 memang syok! tapi aku still bersyukur dapat kat kk1 nieh..hehe..
katahatiku4: exco2 yang len, yang xdpt join misson arituu,..xpe2..jagn sedey2..jangan kecewa.
                    nanti kite wat trip ke 2 k.haha..^^
katahatiku5: cerita ini telah d tokok tambah(siket jer)supaya menjadi lebih sedap ea..hahaha..;P


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...