Pages

Thursday, July 29, 2010

~SenGeT sUdAh~

assalamualikum...

haha..pelik kan shoutout post aku kali nie..ni gara2 pasal assigment yang bertimbun2..dan perlu dihantar pada tarikh yang hampir ..SENGET !! hhhuuhuuu..sebenar nye, sekarang aku masih nga usahakan proposal writing report my group nyer..adeihhh... setakat niee, aku r juara bertahan..haha..tahan daripada tak tido! cayalahh, bro! haha..kompem, sok kelas awal pagi ( maksud aku kul 8 nanti) muka aku sangap nak tido r..
hohoo.



actually, bile time wat keje group nie jer, aku akan rase malas r..pastu mula r tension2..nie sumer pasal aku yang agak x reti nak bertulis london nie haa.. lau nak cakap2 tuu..bleh r nak hentam kromo..tapi kalo time nak tulis2 nie..hurmmm..hancus kowt! haha..grammer ntah ke mana....speelling pon bukan betol sangat pon..
almaklum lah, waktu kelas bI dolu2 suke sangat tido...samapi dapat gelaran "sleeping beuty "..famous aku kat lam bilik guru tuh..haha..



adeihh..mate nie daa ngatok..asyik duk terbayang bantal..katil ku...brownie ku...huhuhu..
nakk tidoooo! tapi proposal nieh x siap2 ag plak...
xpe2..biar aku kejut member2 aku nie plak yang buat..tukar shift nak tido..wakaka..
cau dolu...adios~






katahatiku1 : alahai...malas nye nak g kelas bI pagi t..huhu..
katahatiku2:  nak tidooooo!!
katahatiku3 : harap2 lecturer subject nie leh berubah watak pas nie..dr singa garang ke kancil y chomey..wuwu..
katahatiku4: malas nak upload gambar..huhu..
katahatiku5: owhhh..ntah camne r aku xprasan yang aku daa silap tulis sal 'katahatiku' kepada 'notakakiku' y milik qilahh..huhuu..sory qilahh =) (skrg daa betolkan dah)

Wednesday, July 21, 2010

MisSioN acCoMPlisHED !

 assalamualaikum..

mission accomplished! hoho..
Setelah seminggu lebey kat uMp nie, so, misi aku dan rakan2 ku ialah melakukan akiviti tahunan (hehe..) iaitu jalan2..pusing2..umP..haha..
biase nye kitaorang akan pusing2 Ump nie waktu petang, tapi oleh sebab ramai yang ngah sibuk pose ganti sekarang, aktiviti nie telah d tunda pada hujung minggu..haha..

antara anggota tetap kami ialah, aku sendiri, wani, yani, idayah, ina, matun, dila, amira..huhu..
tapi yang kitaorg g jalan2 pagi sabtu lepas cume d sertai oleh aku, wani, idayah & yani.wuwuwu..
matun plak, terOver tido..dila, amira & ina g oting..almaklumlah,kat megaMall ngah wat mega sales kowt..haha..

  exco2..: dila, yani, ina, wani, amira, idayah..
tiada lam gambar : matun (x join) , mamal (photographer)

so, lepas planning baEk punye mlm tuu, kitaorang pon set! plan nyer cam nie..
malam jumaat, selepas meeting ImproSH...
setelah penat berjalan dari fakulti menuju ke asrama kami..kami berenti d suatu persinggahan.yani mengajak untuk menbincangkan apa aktiviti yang akan dilakukan oleh kos kami..kEmUdIAn...
yani  mengajak idayah untuk jogging pagi esoknya..dan aku terus mengatakan..JOMMM! 
haha..idayah yang terkedu..teros bersetuju juga.ngeh3..
yani yang beriya-iya mahu pergi ke kolej kediaman 4 (yang baru dan d diami ramai pelajar lelaki compare then gurls)..memikirkan bagaimana helah untuk menuju ke sana..tetiBa.
.MiMieyy! haaa...mimiey akan menjadi mangsa kami..* mImIey merupakan classmate kami yang mendapat asrama d kK4..*
setelah menelefon..menghantar msg..mengMISScall mimiey..
masih tiada balasan..
dengan cOOl nye aku berkata..." xpe..xpe..plan kite tetap akan d teros kan.." dan  mereka bersetuju!
haha..

seperti yang d janjikan, jam 7.30pagi..masing2 mula mumunculkan diri d tempat pertemuan..depan R.o water c1..dan perjalanan diteruskan tanpa warming up..haha..plan untuk jogging teros bertukar kepada plan nak jalan2 jer pagi tuhh..berehh ajer..^^

berjalan...dan berjalan...dan berjalannn...sambil bersembang..berborak..berketawa..
tetibe hanset yani berbunyii..kringgg...kringgg...kringgg...
setelah berbincang dengan nada yang hapy jerk, yani mengatakan berita gembira kepada kami.
miMiey kate ble daa sampai kk$ nanti, sms die..nanti die turun dan  breakfast same2..yeahhh!! 

misi untuk sampai ke KK4 hampir berjaya..! tinggal beberapa langkah sahaja lagi..weee~
kami pon meneruskan perjalanan kami dengan gelak ketawa..sambil borak2 kosong..sambil posing2 untuk gambar (nak letak d facebook) ahaha..


candid sebelum memulakan perjalanan..okay2 semua..ready2..get..settt...gooo! haha..
dari kanan : mamal, idayah, yani, wani 




           PEACE! (^_^)                                    




yani yang sedang merenung..bile lar nak sampai destinasi kite niehh...ngeh3..



kolej kediaman 4 a.k.a
(kk4) asrama puteri D


yani dan kete mini cooper yang chomey..sementara menunggu mimiEy untuk bawa kami breakfast ..


yeahhh...setelah penat berjalan2..akhirnya makan time! 
gambar atas : yani & miMieY dan air kelapa laut..;P
gambar bawah : miMiEy lagi. dan  idayah 

yum3...
idayah selepas makan..hehe..
gambar candid je nieh..tapi aku suke..natural, & cantik! 
weee~


lepas makan2 ngan mimiEy, kami melawat bilik miMiey plak..agak unik dan lebey kurang cam dorm..
lam bilik untuk 8 orang, tapi for the time beeing cume 3 orang jer yang dah mendaftar masuk..luas..menarik..kabel untuk access internet sorang satu..( xyah nak berebut..hehe)
bilik air yang luas, nilik basuh yang luas gak + ngan mesin basuh yang baru..wow!! cantik r..
jeles2! huhu..kk4 memang cantik r..compare to the others kolej kediaman( kk1, kk2,kk3) kk4 paling syokk, dari segi kemudahan lar..tapi agak jauh sikit dari blok kuliah x,Y,Z..dekat dengan library, fakulti2, blok kuliah W, n makmal2.. okey r gak tuu..

lepas melepak sampai mengantuk lam bilik miMieY, kami pon beransur pulang ke asrama kami..huhu..
sekian sahaja , perjalanan kami pada hari itu. 

-THE END-


katahatiku1: tahniah to exco2 ( wani, yani, idayah  & aku sendiri) atas kejayaan kite pada hari itu..hehe
katahatiku2: miMIeY..! thanx banyak2 tau, sebab sudi sambut kami kat kk4 tuu..w'pon awal2 pagi.ngee~
katahatiku3: kk4 memang syok! tapi aku still bersyukur dapat kat kk1 nieh..hehe..
katahatiku4: exco2 yang len, yang xdpt join misson arituu,..xpe2..jagn sedey2..jangan kecewa.
                    nanti kite wat trip ke 2 k.haha..^^
katahatiku5: cerita ini telah d tokok tambah(siket jer)supaya menjadi lebih sedap ea..hahaha..;P


Sunday, July 18, 2010

kElaHirAn Ahli kEluARga bArU..^^

Bismillahirrahmannirahimm...

salam semua..apa kabar iman kita hari ini...sudah cukup kah amalan kita hari ini sbgai persediaan pada masa akhirat nanti..apa kabar kesihatan sendiri...camna pula ngan akademik ..hoho..harap2 semua nya berjalan dengan baek dengan izin Ilahi..insyaAllah..(=_=) 

kali nie aku akan berkongsi crita sal family ku..bukan sal feel n situasion kat uMP nie..almaklum baru start sem  baru..huhu..

ari khamis (8/7/2010) lepas, akak ita baru melahirkan baby nya di HUKM,cheras..huhu..alhamdulillah..=) due date yang sebenar doctor kasi ialah ari ari rabu 7/7..alhamdulillah, lambat sari jer..huhu..kul 11.45 pg kak nita bersalin,  dapat baby gurl..berat 3.1kg...lau x silap r..name..
NUR ALYA QAISARA bt HANIF...fuhhh! mantap kut..haha..sweet name tuu..pandai akak n abang ipar ak pilih..weeee~

patu pagi tuu gak mak aku g kL..menjenguk n seterus nye manjaga akak nita..bese lar..anak first..huhu..



                                                            si budak tembam..hehehe
                                                                    nur alya qaisara




             waktu daa balik kampung, uma ku..maksudnya akak aku nga berpantang kat uma..

baru pagi tadi, aku call my mom..she told me that my sis already came back home..n akan meneruskan berpantang selama 40 hari d situ..this week aku x balik umah( walaupon uma dekat jer 1 1/2 jam jer) huhu..
next week pon aku x dpt balik gak coz ade aktiviti plak..
ade majlis ijazah potong (silat) n Improsh day.
dah r dua ari yang same..adoyaiii...huhu.. nampak nye ujung balan ni gak bru aku dapat tgk live dak tembam nie..huhu.. yeahhh!!  i'll will back! wait 4 cik mar ea alya..hehehe..

katahatiku 1: nak balik uma mgu nie..wawawa...='(  
katahatiku 2: congratz ea kak nita n abang anip..da jadi mama n papa pas nie..ngeee~

Saturday, July 10, 2010

A PoEm..

THE LAST DAY...

Late at night when everyone is dreaming
I am lying on the bed, just wondering
Looking at the stars as they shine and blink
They are so beautiful, it is so amazing..

I can fell the coldness, coming from outside
Just like the way i am feeling, deep inside
I turn to look at you, resting by my side
It make me wonder, how happy I am to live this life.

You are  a falling star in the starry night
You are the moon, when I needed some light
You were the image, when I lose my sight
You are my armour, you are my knight.

Hold me close in your arm, for you have only another change
Tomorrow will be a different story, so catch my last glance
Wake up, sleeping beauty, and dance our last dance
Before I go to a place, where there is only remembrance.

I love you so much, and I don’t think I can face the last day
The sweet memories we had, I’ll treasure them every day.
Tomorrow will be the saddest day, tomorrow will be our separation day
Don’t be sad, my lover, because we will meet again someday.

Carry on with your life when I am not around anymore
Bear in mind that you will be in my heart forever more
We will again be loves when we meet, like we used to it before
I promise I’ll do better, I’ll love you all the time..
   
Katahatiku1 : this poem just n only for my BFF..i hope that you still remember this poem..
Katahatiku2: i found this poem 2 years ago..i still kept this b’coz i fall in love with it for the first sight i read this poem.
Katahatiku3: it’s is really meaningful..hope you guys who read this can give your comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...