Pages

Wednesday, May 19, 2010

pulau tioman..7-9hb mei 2010

bismillah...
Sultan Ahmad Shah international eco-challange 2010..
sepertimana y aku janjikan..kali nie aku akan cerita pasal eco-challage 2010 , b'tempat di pulau tioman..
aku, azzahh, kak nana, leyaa, n aminn adalah wakil dr u ak, under rejimen 505..mula2 ramai yang mendaftar diri nak pergi..tapi alih2 , pagi  7/5 (jumaat) tinggal 5 orang je..hampeh betol r..selamat ade aminn..wakil kaum adam..huhu..
pastu dengan penoh semangat(jam 7.30pg daa tgu trak) kami  tgu trak yang akan angkut kami ke jeti tanjung gemok, kuala rompin tok nek feri ke pulau tioman..pulakkk..ni pon satu..hampeh jugakk..setelah menunggu dengan sabar, rupenye " flight " kami tuu sampai kul 11 pg..adoyayyy..bayangkan hampir 4 jam duk tguu..rase cam nak teros kuar kuantan , pastu tgk wayang jap, pastu bru tgu smula pon ade..kebetulan pagi jumaat tuu ade ramai gak student yang de aktiviti kat luar..sume gune bas2 U..daripada bustop tuu penoh nagn manusia..sampai lah tinggal kammi berlima jer ade kat situ..huhuhu...tension nyer menunggu..
kiri: leya yang kebosanan lalu tidur..
kanan : kak nana yang kebosanan jugak..lalu amek handphone azzahh dan buka lagu kuat2..haha..;)

akhirnya..jam 11pg ++ trak kami sampai..
sempat nak posing2 ats trak..hehe..

akhirnya..keletihan selepas penat berposing sakan..hehe..
kami di jadualkan untuk menaiki feri kul 4 ptg..perjalanan dr kuantan ke kuala rompin ambil masa kira2 2 jam..dari kuantan lalu ke pekan singgah jap..amek koperal amir..pastu teros ke kuala rompin..
ingatkan kami pon naek feri gak kat jeti tuu, rupenye kami ni kes special sket..x naek feri..x nek fligh ponn..tapi naek bot marin..huhu..bestt! bot marin kuala terengganu nyer..
free of charge.x yah bayar..haha..kalo nek feri tiket harga rm 35 sorng..tu kalo bukan org pulau..kalo orang pulau ade diskaun..rm 25 sorng..dewasa nyer..harga budak2 tak tau la pulak..hehe

atas :sarjan kamaruddin a.k.a sarjan smile( baju hijau )..dan rakan2 nye..
bawah : snap pictures atas bot..
atas kapal pn ade astro tau..macam-macam ada..
setelah berada lebey kuang 2 jam ats bot tuu..akhirnya..dari jauh nun di sana..nampaklah pulau tioman...

: atas :pulau tioman...bwh: jeti nyer..huhu..cantikk.;)
malam..mendengar taklimat..penuh debaran menunggu keesokan harinye..huhu..
team kami..huhu 1 malaysia.! haha..( w'pon x tau ngape koperal amer suruh wat cam tu)
dari kiri..aminn, aku, koperal amer,kak ya, kak nana, sarjan smile,koperal zaki (lau x silap r..huhu), leya,
azzah n sarjan sayuti
kak ya ( cikgu skola di chenor ,maran..)..eryy( ex-polysas..kalo x silap r..hehe..)
koperal zaki, sarjan sayuti dan sarjan nizam..


p/s : trima kasih bebanyak2 kepada all the sarjan n koperal yang menjaga kami waktu kat tioman rituu..
to korang yg terlibat..kite mmg gempakk! haha..nex year kite jumpe ag k..( kak ya..imgt janji kite tau)
to abg n kakak yn ak jumpe lam hutan tuu..thanx ye, moga kite jumpe ag len masa..
tuu abg2 klinik, thanx jugak sebab bantu rawat leya..y dehydrate rituu..
lastly..sebenarnya aku belom crite ag pasal y aku antara peserta y paling last skali kuar dr utan p.tioman tuu( sampai sume risau giler..b;jya kuar utan kul 7mlm..selepas operasi m'cari kami jumpe ktorg..)
insyaAllah..lau rajin ,t len kali aku cerita..hehe..pengalaman yg cukup menarik.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...