Pages

Saturday, May 22, 2010

JeNJaLaN...

bismillah..


hari ni genaplah 11 ari aku datang kL nie..huhu..mule 2 sampai aku n mak aku duk uma akak aku yang sulong, kat bukit sentosa, rawang..pastu hari ari sabtu lepas, kami g uma abg pozi, coz tengok isteri nya baru pas bersalin..dapt baby gurl..hehe..abang pozi ngn kak ila suka sgt, coz before2 ni sume anak laki..dari anak yang sulon, harris, adam, yusuff, n lasly..baby ni..lau tak silap aku lar, namenye yasmin hani mohd fauzi..panggil yasmin..sweet jer name tuu..yasmin..hehe.


pastuu, kitaorg g kenduri kawin adik abag ipar aku kat cheras..wat kat dewan serbaguna..bersanding 2 pasangan sekaligus.gempak r..haha..first time aku tgk live, 2 pasangan bersanding sekali..
semenjak itu pai sekarang ni, aku terus stay kat uma kak nita aku, kat apartment desa tasek, sg besi , kL..
 n semalam merupakan first day aku kuar jenjalan kL..setelah lame merancang tapi tak jadi..huhu..xda kawan nak kuar lar..x brani nak kuar sensorang lar..xtau nak g jalan mane lar..macam2 alasan ..huuhuu..


semalam aku kuar nagn dak kg ak A.k.a jiran depan uma aku ..haha..nani..rosnani maajis..die ni muda setaun dari ak, n sekarang study kat maktab kat kL nie..so, smlm kitaorg kuar ptg..janji kul 3 jumpe kat masjid jamek..kul 2.15 ptg aku daa kuar uma..coz nak kene jalan kaki ag  ke lrt sg besi..ley tahan r jauh nye..peluh mencurah2 cam baru pas jogging..pastu nek lrt ke masjid jamek..lebey kuang 30 minit..pai kat sane kul 3..huhu...aku msg nani, die baru nak uar maktab die..adoyaiii...huhu..xpe2..aku kan seornag yang penyabar..ilekk22..cool..haha..nak ilangkan bosan..tgk gelagat org..plus kete2 yang lalu kat ctu..huhu..pastu bosan ag..ok, kali nie g jenjalan laks kat gerai2 sana..haha..tetibe nga syok membelek jam2 tanagn..hp aku bunyi..owhh..nani msg..die daa sampai, jomm..haha..


seterusnya..lokasi ktorg ialah bank negara..coz member die nak g tukar duit2 yang rosak..ok..pas sampai sane..lep[ak2 lam aircond..sembang2 kosong..siapp! pastu lokasi seterus nya cari baju ak lak..baju untuk wat  bju kurung silat..jenjalan ag....jenjalan..membelek2 di kedai2..yesss! akhirnya jumpe yang berkenan..
lokasi persinggahan seterusnya..KFC..nak g melantak..hoho..perut pon daa bising2 suruh di isi..
pas makan kitaorg singgah masjid jamekk..solat asar jap..(w'pon daa lewat sebenarnya..hehe..) 


akhirnya..masa utk berpisah..jam daa kul 7 mlm..aku pon daa nk bnalik.along nani pon daa byk kali kol..( tanye die kat ne coz nani balik uma along nye, bukan balik maktab..) kawan nani, PIqa..xmo balik ag..hmm..rasenye die g MID kut..tgk movie..huhuu..




p/s : thanx nani coz kuar ngn aku..piqa pon same ..syoK~
       kali nie xde gambar untuk di upload..len kali aku masukkan..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...