Pages

Saturday, May 22, 2010

JeNJaLaN...

bismillah..


hari ni genaplah 11 ari aku datang kL nie..huhu..mule 2 sampai aku n mak aku duk uma akak aku yang sulong, kat bukit sentosa, rawang..pastu hari ari sabtu lepas, kami g uma abg pozi, coz tengok isteri nya baru pas bersalin..dapt baby gurl..hehe..abang pozi ngn kak ila suka sgt, coz before2 ni sume anak laki..dari anak yang sulon, harris, adam, yusuff, n lasly..baby ni..lau tak silap aku lar, namenye yasmin hani mohd fauzi..panggil yasmin..sweet jer name tuu..yasmin..hehe.


pastuu, kitaorg g kenduri kawin adik abag ipar aku kat cheras..wat kat dewan serbaguna..bersanding 2 pasangan sekaligus.gempak r..haha..first time aku tgk live, 2 pasangan bersanding sekali..
semenjak itu pai sekarang ni, aku terus stay kat uma kak nita aku, kat apartment desa tasek, sg besi , kL..
 n semalam merupakan first day aku kuar jenjalan kL..setelah lame merancang tapi tak jadi..huhu..xda kawan nak kuar lar..x brani nak kuar sensorang lar..xtau nak g jalan mane lar..macam2 alasan ..huuhuu..


semalam aku kuar nagn dak kg ak A.k.a jiran depan uma aku ..haha..nani..rosnani maajis..die ni muda setaun dari ak, n sekarang study kat maktab kat kL nie..so, smlm kitaorg kuar ptg..janji kul 3 jumpe kat masjid jamek..kul 2.15 ptg aku daa kuar uma..coz nak kene jalan kaki ag  ke lrt sg besi..ley tahan r jauh nye..peluh mencurah2 cam baru pas jogging..pastu nek lrt ke masjid jamek..lebey kuang 30 minit..pai kat sane kul 3..huhu...aku msg nani, die baru nak uar maktab die..adoyaiii...huhu..xpe2..aku kan seornag yang penyabar..ilekk22..cool..haha..nak ilangkan bosan..tgk gelagat org..plus kete2 yang lalu kat ctu..huhu..pastu bosan ag..ok, kali nie g jenjalan laks kat gerai2 sana..haha..tetibe nga syok membelek jam2 tanagn..hp aku bunyi..owhh..nani msg..die daa sampai, jomm..haha..


seterusnya..lokasi ktorg ialah bank negara..coz member die nak g tukar duit2 yang rosak..ok..pas sampai sane..lep[ak2 lam aircond..sembang2 kosong..siapp! pastu lokasi seterus nya cari baju ak lak..baju untuk wat  bju kurung silat..jenjalan ag....jenjalan..membelek2 di kedai2..yesss! akhirnya jumpe yang berkenan..
lokasi persinggahan seterusnya..KFC..nak g melantak..hoho..perut pon daa bising2 suruh di isi..
pas makan kitaorg singgah masjid jamekk..solat asar jap..(w'pon daa lewat sebenarnya..hehe..) 


akhirnya..masa utk berpisah..jam daa kul 7 mlm..aku pon daa nk bnalik.along nani pon daa byk kali kol..( tanye die kat ne coz nani balik uma along nye, bukan balik maktab..) kawan nani, PIqa..xmo balik ag..hmm..rasenye die g MID kut..tgk movie..huhuu..




p/s : thanx nani coz kuar ngn aku..piqa pon same ..syoK~
       kali nie xde gambar untuk di upload..len kali aku masukkan..

Wednesday, May 19, 2010

pulau tioman..7-9hb mei 2010

bismillah...
Sultan Ahmad Shah international eco-challange 2010..
sepertimana y aku janjikan..kali nie aku akan cerita pasal eco-challage 2010 , b'tempat di pulau tioman..
aku, azzahh, kak nana, leyaa, n aminn adalah wakil dr u ak, under rejimen 505..mula2 ramai yang mendaftar diri nak pergi..tapi alih2 , pagi  7/5 (jumaat) tinggal 5 orang je..hampeh betol r..selamat ade aminn..wakil kaum adam..huhu..
pastu dengan penoh semangat(jam 7.30pg daa tgu trak) kami  tgu trak yang akan angkut kami ke jeti tanjung gemok, kuala rompin tok nek feri ke pulau tioman..pulakkk..ni pon satu..hampeh jugakk..setelah menunggu dengan sabar, rupenye " flight " kami tuu sampai kul 11 pg..adoyayyy..bayangkan hampir 4 jam duk tguu..rase cam nak teros kuar kuantan , pastu tgk wayang jap, pastu bru tgu smula pon ade..kebetulan pagi jumaat tuu ade ramai gak student yang de aktiviti kat luar..sume gune bas2 U..daripada bustop tuu penoh nagn manusia..sampai lah tinggal kammi berlima jer ade kat situ..huhuhu...tension nyer menunggu..
kiri: leya yang kebosanan lalu tidur..
kanan : kak nana yang kebosanan jugak..lalu amek handphone azzahh dan buka lagu kuat2..haha..;)

akhirnya..jam 11pg ++ trak kami sampai..
sempat nak posing2 ats trak..hehe..

akhirnya..keletihan selepas penat berposing sakan..hehe..
kami di jadualkan untuk menaiki feri kul 4 ptg..perjalanan dr kuantan ke kuala rompin ambil masa kira2 2 jam..dari kuantan lalu ke pekan singgah jap..amek koperal amir..pastu teros ke kuala rompin..
ingatkan kami pon naek feri gak kat jeti tuu, rupenye kami ni kes special sket..x naek feri..x nek fligh ponn..tapi naek bot marin..huhu..bestt! bot marin kuala terengganu nyer..
free of charge.x yah bayar..haha..kalo nek feri tiket harga rm 35 sorng..tu kalo bukan org pulau..kalo orang pulau ade diskaun..rm 25 sorng..dewasa nyer..harga budak2 tak tau la pulak..hehe

atas :sarjan kamaruddin a.k.a sarjan smile( baju hijau )..dan rakan2 nye..
bawah : snap pictures atas bot..
atas kapal pn ade astro tau..macam-macam ada..
setelah berada lebey kuang 2 jam ats bot tuu..akhirnya..dari jauh nun di sana..nampaklah pulau tioman...

: atas :pulau tioman...bwh: jeti nyer..huhu..cantikk.;)
malam..mendengar taklimat..penuh debaran menunggu keesokan harinye..huhu..
team kami..huhu 1 malaysia.! haha..( w'pon x tau ngape koperal amer suruh wat cam tu)
dari kiri..aminn, aku, koperal amer,kak ya, kak nana, sarjan smile,koperal zaki (lau x silap r..huhu), leya,
azzah n sarjan sayuti
kak ya ( cikgu skola di chenor ,maran..)..eryy( ex-polysas..kalo x silap r..hehe..)
koperal zaki, sarjan sayuti dan sarjan nizam..


p/s : trima kasih bebanyak2 kepada all the sarjan n koperal yang menjaga kami waktu kat tioman rituu..
to korang yg terlibat..kite mmg gempakk! haha..nex year kite jumpe ag k..( kak ya..imgt janji kite tau)
to abg n kakak yn ak jumpe lam hutan tuu..thanx ye, moga kite jumpe ag len masa..
tuu abg2 klinik, thanx jugak sebab bantu rawat leya..y dehydrate rituu..
lastly..sebenarnya aku belom crite ag pasal y aku antara peserta y paling last skali kuar dr utan p.tioman tuu( sampai sume risau giler..b;jya kuar utan kul 7mlm..selepas operasi m'cari kami jumpe ktorg..)
insyaAllah..lau rajin ,t len kali aku cerita..hehe..pengalaman yg cukup menarik.



Thursday, May 13, 2010

T A N A M A n G g U r.....

  assalamualaikum...
setelah sekian lame aku tidak meng update ini..huhuhu..banyak yg ingin di kongsi bersama..xpe2..aku akan update secara berperingkat nanti...bak kata kawan aku d matrik dulu.."kayuh pelan-pelan " haha..
 sekarang nie daa mula cuti sem..lepas ini aku akan di gelar sebagai mahasiswi PM tahun 2..hoho..daa dpt junior laa..
hmm..cuti 2 bulan lebih dan aku langsung tak terfikir untuk bekerja..
tidak sepertimana rakan-rakanku..entah lar..agak malas untuk bekerja dan ibubapa ku tak menggalakkan diriku untuk bekerja..jadi..aku pon menanam anggur di rumah..haha..+_+
  Di sebalik menanam anggur ak juga ada menyertai beberapa aktiviti yang di anjurkan oleh U aku..yang terbaru SULTAN AHMAD SHAH INTERNATIONAL ECO-CHALLANGE 2010..yang bertempat di pulau tioman..
aku akan meng update pasal eco-challange pada post yang akan datang..tungguu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...