Pages

Saturday, January 23, 2010

pANtaii + friendship + family day = best!! =)

Bismillah…


Baru-baru ini, aku ada menyertai satu program salah satu persatuan di university ini.
Program ini dipanggil FAMILY DAY SAHAM…huhu..untuk pengetahuan kalian,SAHAM ini adalah persatuan Sahabat Masjid. Dan aku adalah salah seorang ahli nya. Sebenarnya pada mulanya aku agak malas untuk menyertai program ini.kerana aku ingin mengikuti sahabat ku ke Kerteh,rumah akak nya. Tetapi setalah menerima SMS daripada seorang saudari yang tidak kukenal, malah tidak pernah berjumpa dengan nya.huhu..beliau yang telah mengajak ku. Beliau juga turut menyatakan hasrat untuk berjumpa denganku di program itu..Dengan izin ILAHI, aku bersyukur..ALHAMDULILLAH..pintu hatiku terbuka untuk turut menyertai program FAMILY DAY itu.
Pagi itu, kami telah bertolak sekitar jam 8 pg ke destinasi kami, iaitu Pantai Sepat, Kuantan ,Pahang. Perjalanan tidak mengambil masa yg lama..agak2 tidak sampai 1 jam. Setelah sampai di sana, diberi tugasan pertama iaitu mengutip sampah2 di kawasan berkenaan. Kemudian barulah kami bersarapan bersama-sama. Aktiviti seterusnya ialah acara yang ditunggu-tunggu. Explorace!


  gambar atas -saje2 nak tayang bus uMP...haha. gambar sebelah-berkumpul untuk mendengar arahan seterusnya...hehe..  masing-masing daa tidak sabar nie..
 
 

 sarapan time!! hehe..lapar..lapar..
agak malu sebab disuap oleh rakan sebelah..hehe=)
tapi x kesah juga sebab daa lapar sangat time nih..
hehe.

                                                                        Explorace telah bermula! antara aktiviti yang kami lakukan..penat tapi menyeronokkan..beshhhhh!!! suka3! hehe..thanx to ajk2 yang terlibat..
 




para peserta yang sedang menuju ke masjid yang berhampiran untuk menunaikan solat..











 
antara sahabat-sahabatku..sempat nak pose..haha..dari kiri-mamal,zulaika,qilah..sweet memory..
( ina,gambar kita berdua tak da..huhu..)

                   say peace!!!           (^_^)

menikamati keindahan alam semulajadi ciptaan Ilahi..=)



 

 

gambar kenangan, semua peserta .

 


Monday, January 11, 2010

kisah putera kecil ku..^_^


Bismillah…
Kali nie aku nak memperkenalkan putera kecik lam keluarga aku..maksudnye anak sedara laa..
Aku daa ade ramai anak sedara..kalo nak kire pon kene pk betul2, takut kang ade yang tertinggal..hehehe..daa ramai sangat da..jap eh bia aka kira jap…hmm..kalo campur bakal anak sedara aku, sekarang aku dah ade seramai 15 orang ..waaa! huhu~
Tapi kali nie aku nak cakap pasal sorang jer..yang agak special  lam keluarga kitaorng..bukan nyer “special” dari segi kesihatan laa, tapi ade lah..hal yang agak mengambil mase panjang kalo nak diceritekan..jadi lupekan ajer laa..n aku rase biarlah ia jadi rahsia family aku aje..
Hazim nie anak tunggal lam famiy abang padil n kak liza..lahir kat johor..sekarang nie daa 1 taun 11 bulan..hehe..lepas nie mari kite tonton gambar aksi2 hazim waktu tak g taska pada suatu hari..hehehe..
 

 snap sebelum hazim memulakan kerja nya..hehe..

sibuk nye die..

tekun dengan mainan nya..
xbleh kacau..


 
tiba..tiba...caakkk!!hehe...=P
 
 hasil ketekunan nya..
 
antara barang mainan hazim..cukup sempoi n simple..hehe..










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...